Bij welke klachten?

Bij welke klachten kan homeopathie ingezet worden?

Veel aandoeningen en klachten hebben baat bij een homeopathische behandeling. Wanneer u van mij een homeopathisch middel voorgeschreven krijgt betekent dit niet dat dit middel de symptomen van de ziekte bestrijdt. Een homeopathisch geneesmiddel werkt veel dieper, geeft het lichaam een prikkel, een zetje in de rug om zichzelf en van binnen uit te genezen. Homeopathie kan ingezet worden bij o.a. de volgende klachten:

– Acute lichamelijke klachten zoals: griep, oorontsteking, keelontsteking, kneuzingen en verwondingen, spierpijn, heftige reacties op insectenbeten of steken, klachten tijdens de zwangerschap.
Het gaat hier om klachten die plotseling opkomen, kort duren en vaak heftig verlopen. De behandeling is vaak kortdurend.

– Chronische klachten zoals: hoofdpijn, migraine, verkoudheden, ontstekingen, menstruatieklachten, overgangsklachten, eczeem, astma, slaapproblemen, gewrichtsklachten, vermoeidheid.
Er is hier sprake van een gezondheidsprobleem dat al langer speelt en vaak diepliggende oorzaken heeft. De behandeling van chronische klachten neemt vaak langere tijd in beslag en er zijn meerdere consulten nodig.

– Klachten bij kinderen. Voorbeelden van klachten kunnen zijn: darmkrampjes bij baby’s, huilbaby’s, gedrags- en ontwikkelingsproblemen, ontstekingen, huidklachten, klachten van de luchtwegen, angsten, slaapproblemen, klachten na vaccinatie, kinderziektes.
Kinderen reageren vaak heel snel en goed op homeopathie en homeopathie kan ook goed helpen bij het versterken van de weerstand van kinderen.

– Psychische problemen zoals: angsten, stress gevoelens, examenvrees, depressies, klachten door verdriet, rouwverwerking, faalangst, onrustgevoelens, fobieën.