Het consult

Een homeopathische behandeling bestaat vaak uit meerdere consulten. Tussen de consulten door hoor ik graag van u wat de werking van het homeopathische middel is geweest en indien nodig wordt de behandeling bijgesteld. Een eerste consult neemt ongeveer 1 tot 1,5 uur in beslag. Deze tijd is nodig om een goed beeld te krijgen van uw gezondheidstoestand. De vervolgconsulten nemen minder tijd in beslag.

Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden in 2020 homeopathische consulten geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. U kunt hiervoor contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar. Belangrijk om te weten is dat het verplichte eigen risico van € 385,-  van uw zorgverzekering niet uit de aanvullende verzekering komt, maar uit het basispakket. Dit betekent dus dat u voor een homeopathische behandeling niet de eerste € 385,- zelf hoeft te betalen! In de hier bijgevoegde link vindt u een overzicht van de vergoedingen zorgverzekeraars 2020.

Klik hier voor de vergoedingen van 2020

Tarieven

Eerste consult (1,5 uur)* € 97,50
Vervolg consult (1 uur) € 65,00
(Tussentijds) telefonisch consult inclusief middel (max. 15 minuten) € 35,00
Kort vervolg of acuut consult (max. 30 minuten) € 40,00
Herhalingsrecept zonder consult € 17,50

De kosten van een Access Bars behandeling zijn € 50,00. Deze behandeling kan ook deel uit maken van een homeopathisch consult.


*Het is ook mogelijk om het eerste consult in twee keer af te nemen, zeker bij een ingewikkeld klachtenbeeld kan dit raadzaam zijn. Maar ook voor kinderen zijn gesprekken van een uur tot 1,5 uur soms te lang. We maken dan twee afspraken voor een korter consult. Na het tweede consult ontvangt u het homeopathisch middel. Het tarief bedraagt dan € 50,00 per consult. U ontvangt dan twee aparte facturen.

Bovenstaande tarieven zijn inclusief homeopathische geneesmiddelen.

Op alle dagen dagen in de week kunt u voor een afspraak terecht in mijn praktijk aan de Rypsterdyk in Menaam. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken op de avonduren. 

Consult aan huis: Wilt u uw klachten of de klachten van uw kind graag homeopathisch laten behandelen, maar bent u niet in de gelegenheid om naar mijn praktijk te komen? Heeft u geen vervoer, bent u niet of minder mobiel, vindt u het lastig om uw kinderen mee te nemen of zijn er andere redenen waarom het moeilijk is om van huis te gaan? In al die gevallen kom ik bij u thuis om in alle rust en in een vertrouwde omgeving (is soms voor kinderen ook fijn) een homeopathisch consult af te nemen. Woont u binnen een straal van 10 km van mijn praktijk dan zijn hieraan geen extra kosten verbonden. Daarbuiten wordt de consult prijs verhoogd met € 10,00. Dit aanbod geldt alleen binnen de provincie Friesland.

Skype consulten: Ook is het mogelijk om via skype een consult af te nemen, indien u niet in de buurt of buiten Friesland woont.