Klassieke homeopathie

Wat is klassieke homeopathie?

Klassieke homeopathie is een geneeswijze waarbij het zelfherstellend vermogen van de mens op natuurlijke wijze wordt gestimuleerd. Het lichaam van de mens zit prachtig in elkaar. Ieder mens heeft van nature het vermogen zichzelf te genezen en wordt na bijvoorbeeld een griep of verkoudheid vanzelf weer beter. Een gezond lichaam en een gezonde geest heeft de mogelijkheid zichzelf te herstellen na ziekte of tegenslag.

Wanneer homeopathie?

Soms is dit zelfgenezend vermogen ontregeld of te zwak en is men niet (meer) in staat in balans te komen. Dan kan homeopathie een uitkomst bieden! Homeopathie kan ingezet worden bij lichamelijke, psychische en emotionele klachten en  is geschikt voor kinderen en volwassenen. Kenmerkend voor de homeopathie is dat de mens als geheel en als uniek wezen centraal staat.

Hoe werkt het?

Als klassiek homeopaat ga ik niet alleen uit van de klacht, maar kijk ik ook o.a. naar de gehele persoonlijkheid, vroegere klachten en ziektes en belangrijke of ingrijpende gebeurtenissen en thema’s in het leven. Dat maakt dat ik als homeopaat de tijd zal nemen voor u en uw klacht(en). Op deze wijze wordt een homeopathisch geneesmiddel gevonden dat past bij die unieke persoon.

Een homeopathische geneesmiddel kan van plantaardige, dierlijke of minerale oorsprong zijn en zal het zelfgenezend vermogen een prikkel geven waardoor het genezingsproces in gang wordt gezet. Deze genezing kan heel snel gaan (vaak bij acute klachten) maar zal vaak ook langer duren.